• A kötelező biztosításunk 65 éves korig terjed. Ezek ellenére határozottan számít, hogy mennyire aktív/sportos életet él a résztvevő. Bizonyos esetekben tudunk kivételt tenni.
  • 30-110kg ideális a részvétel. A súly eloszlása, ha arányos akkor egy 195cm magas 130kg személy is részt vehet egy programon. Jelentős túlsúly esetén nem javasoljuk a részvételt.
  • A természetben szigorúan tilos rágyújtani. A túra előtt vagy után erre kijelölt helyen engedélyezett. Túra közben semmilyen körülmények között nem engedélyezett.
  • Saját cipőben is jöhetsz, ha megfelelő a talpa. A túracipő vagy bakancs használatát javasoljuk. Masca völgyben például rendkívül szigorúan veszik a megfelelő lábbeli használatát. Megnézik a cipő talpát és ha nem megfelelő (recés) nem engednek be a völgybe. Mi biztosítunk túracipőt/bakancsot a programokhoz kérés esetén. A jelentkezési kérdőívben szerepel a „láb méret”. Mi a valós méretnél 1 számmal nagyobb cipőt biztosítunk a számodra. Teide túra esetében például ahol télen vastag zokni szükséges, illetve a folyamatos lefele menet miatt (1400 méter lefele) 1 számmal nagyobb kell legyen a cipő. Kérlek a kirándulás előtt ellenőrizzétek a körmök állapotát. Hosszúszárú zokniról mindenki saját maga gondoskodjon.
  • Minimum 1,5 liter víz szükséges FEJENKÉNT a programokra. Ez alatt a mennyiség alatt problémák lesznek. Kérlek vegyétek szigorúan ezt az ajánlást. Sok esetben amikor a találkozó pont egy kávézóban van, lehetőség van pótolni a vízhiányt. Egyéb esetben, ahol a találkozó pontnál semmilyen vásárlási lehetőség nincs ez komoly problémát okozhat.

NEM

Alapvetően 2-4 méteres magasságból ugrálni kell a medencékbe. 90%-ban van lehetőség a köteles ereszkedésre is, ezért nem kell víz alá tenned a fejed. Kivitelezhető a canyoning „száraz” fejjel is, de javaslom, hogy vedd ki a kontaktlencsét, vagy legyen nálad pót a vízhatlan hordóban. Illetve létezik olyan szemüveg tartó eszköz amivel kivitelezhető az ugrás. Németeknél láttam már és működik.